Nunnia ja konnia - svengaava musikaalikomedia Jouluaatto 1977 


Tähteydestä haaveileva Deloris van Cartier on saanut tarpeekseen konnapomo-heilansa Curtisin hidastelusta ja päättänyt nousta showbisneksen huipulle omin voimin. Yhtäkkiä hän sattuu gangsterien välienselvittelyn silminnäkijäksi ja menestyksen tavoittelu kääntyykin karkumatkaksi.

Konstaapeli Souther – joka on salaa ihaillut Delorista kouluajoista asti – keksii kätkeä avaintodistajansa nunnaluostariin. Abbedissalla olisi huolia jo ennestäänkin, sillä luostaria uhkaa lakkautus ja kappelista hierotaan jo kauppoja. Nyt uhkana ovat myös kostoa janoavat konnat!

Deloris määrätään pitämään matalaa profiilia luostarin kuorossa, mutta kun yhteinen sävel löytyy, sisaria ei pidättele enää mikään. Entä mikä pidättelee konstaapelia? Ja kuka lopulta pidättää konnat?

Nunnia ja konnia on upea tarina oman polkunsa löytämisestä, hyväksytyksi tulemisesta sekä ystävyyden ja ilon voimasta! Ja tietysti rakkaudesta.

Joseph Howardin elokuvaan Sister Act perustuvassa musikaalissa kuullaan mahtavia ja svengaavia 1970-luvun soul- , gospel- ja discohenkisiä kappaleita, jotka nostattavat hymyn huulille.

ISeinäjoen Kansallnen Kulttuuriyhdistys ry:n 16 osallistujan ryhmä teki teatteri-retken Vaasan kaupunginteatteriin perjantaina 15.12.2023.


Esitys oli hauska ja amattitaitoisesti toteutettu. Koko ryhmä oli tyytyväisiä kulttuurielämykseemme. Myöskin junamatka Seinäjoelta Vaasaan sujui rattoisasti pienestä aikataulu myöhästymisesta huolimatta.


Teksti ja kuva SePi