Seinäjoen Kansallinen Kulttuuriyhdistys ry, 40 vuotta työtä kulttuurin hyväksi

Seinäjoen Kansallinen Kulttuuriyhdistys ry on toiminut Seinäjoen alueella 40 vuotta kulttuurin hyväksi. Yhdistys järjestää erilaisia tilaisuuksia kulttuurimatkoja, yhteislaulutilaisuuksia ja on tuomassa moniin tilaisuuksiin kulttuuritarjontaa. Yhdistys toimii nykyään ns. matalan kynnyksen periaatteella ja yhdistyksessä on mukana 80 jäsentä.

Sääntöjen mukaan yhdistyksen tarkoituksena on toimia omaehtoisen kulttuurityon ja -harrastustoiminnan virittäjänä ja kehittäjänä kansalaisten keskuudessa, pyrkiä yleiseen koulutuksen ja kulttuurin tason kohottamiseen, kehittaa yhteiskunnan kulttuuripalveluja ulottumaan tasapuolisesti kansalaisten keskuuteen taloudellisista, alueellisista ja sosiaalisista tekijöistä riippumatta, edistää moniarvoista kulttuuriajattelua, tukea ja kehittää suomalaisia kulttuuriarvoja.

Seinäjoen Kansallinen Kulttuuriyhdistys ry on perustettu 1979 Seinäjoen Porvarillinen Kulttuuriyhdistys ry nimisenä. 1980 - luvulla yhdistyksen nimi muutettiin Seinäjoen Kulttuurisilta ry - nimiseksi. Yhdistyksen toiminta on ollut 2001 - 2008 aikana vähäistä. Toiminta on käynnistynyt uudelleen keväällä 2009. ja yhdistys vietti 35 - vuotisjuhlaansa 30.11.2014 Seinäjoella Toimontojen Talossa, jossa juhlapuhujana oli Oulun kaupunginvaltuuston ja Kokoomuksen puoluevaltuuston puheenjohtaja, DI Mari-Leena Talvitie. Yhdistys on toiminut jo 40 vuotta, jota juhlimme perjantaina 13.9.2019 Hotelli-Ravintola ALMA:ssa Seinäjoella. Juhlapuheen piti yrittäjä, maakuntaneuvos Kai Pöntinen Lapualta. Murrepakinan juhlassa esitti murreankkuri Aino Mäki-Kaukola. Yhdistyksen pöytästandaari luovutettiin yhdistyksen perustajalle kaupunkineuvos Raimo Yli-Uotilalle. Kiitospuheessaan kaupunkineuvos Raimo Yli-Uotilalle loi katsauksen yhdistyksen alkuvaiheisiin sekä 1970 – luvun loppupuolen ajan olosuhteisiin kulttuurin näkökulmasta. Musiikista vastasi Kurikan Pelimannien huuliharppuryhmä. Taiteilija Soile Yli-Mäyryn maalaman arvokkaan taulun arvonnassa voitti Arja Nikkola.

Seinäjoen Kansallinen Kulttuuriyhdistys ry on Kansallinen Kulttuuriliitto ry:n jäsenjärjestö. Liitolla on eri puolilla maata kahdeksan toimivaa paikallisyhdistyksiä. Liitto toimii kulttuurista kiinnostuneiden, kulttuurityöntekijöiden ja taiteenharjoittajien yhteistyöjärjestönä omaehtoisen kulttuurityön kehittämiseksi. Liitto järjestää kursseja, seminaareja, kulttuuri- ja taidetilaisuuksia. Liitto ottaa myös kantaa ajankohtaisiin kulttuuria koskeviin kysymyksiin.

Jaa tämä sivu